[rev_slider_vc alias=“slider-home“]
[rev_slider_vc alias=“slider-homepage-mobile“]

Co nabízíme

pivovarská restaurace Krajinská 27

Restaurace

kvalita jídla závisí nejen na kvalitě ingrediencí, ale i na osobním přístupu kuchaře
šéfkuchař Petr Šmídek

Pivovar

minipivovar Krajinská 27 nabízí možnost ochutnat 5 různých piv z vlastního pivovaru

Pro firmy

nabídku pro firmy vytvoříme na míru dle požadavků – právě připravujeme nový ceník, který bude přehledně dostupný i na webu

ZAHRÁDKA OD PONDĚLÍ 17.KVĚTNA OTEVŘENA!

PROVOZNÍ DOBA

11.00 – 22.00H           PONDĚLÍ – SOBOTA

Denní menu s sebou

DOBRÉ JÍDLO ZA ROZUMNÉ PENÍZE

minipivovar

Krajinská 27

Krajinská 11°

Světlý ležák. Koncentrace extraktu mladiny 11,00-11,99%. Obsah alkoholu min. 4,5% obj.

Krajinská Jantar
11°

Polotmavý ležák. Kromě klasického a karamelového sladu je zde použit i další speciální slad.

Krajinská 12°

Koncentrace extraktu mladiny 12,00-12,99%. Trojité chmelení žateckým chmelem dodává příjemnou, vyšší hořkou chuť.

Krajinská Raketa
IPA

Speciální pivo, vyráběné svrchním kvašením. Koncentrace extraktu mladiny do 14,99%.

Krajinská 27°

Speciální pivo, vyráběné opět svrchním kvašením. Koncentrace extraktu mladiny do 26,99%.

Něco z historie

České Budějovice byly královským městem, které mělo ve středověku právo várečné. To znamenalo, že každý plnoprávný měšťan s patřičným vybavením mohl ve svém domě vařit a šenkovat pivo. Jedním z nich byl také sladovník a hostinský Matěj Stach, který se podle archivních knih stal v roce 1487 vlastníkem budovy v Krajinské 27. Velmi pravděpodobně nebyl prvním, kdo zde pivo vařil, ale to už nikdy nezjistíme. Mnohem důležitější je, že měl mnoho nástupců a tento dům byl se zlatavým mokem spojený dalších 300 let, než jej převzal řezník František Haas. Současný majitel a šéfkuchař restaurace, která nese jméno podle své adresy, Petr Šmídek se k dávné historii vrátil a pivovarnickou tradici oživil.
Dnes tu vaří česká piva podle starých českých receptur a za použití českého ječného sladu, chmelu i kvasnic. Řemeslná výroba a kvalitní suroviny bez chemických přísad dávají nefiltrovaným a nepasterovaným ležákům i speciálům nezaměnitelné aroma i příchuť. Od výroby piva se odvíjí i nabídka jídel v restauraci

  • good traditional food good beer

    Lino Reye Avatar Lino Reye
    22.7.2020

    Good food and service, slightly more expensive but matching the quality I believe. However, I was very disappointed that there is no place to change a baby.

    Katerina Sam Avatar Katerina Sam
    17.12.2019

    Good fresh beer from their brewery

    Ganesh Konaje Avatar Ganesh Konaje
    16.2.2019
  • Great beer and homemade liqueurs and spirits. I recommend.

    Václav Honsa Avatar Václav Honsa
    17.1.2018

    Jídlo skvělé, pivo silné, obsluha znamenitá

    Martin Bečvář Avatar Martin Bečvář
    20.10.2019

    One of the best reataurant in Budweis in my opinion. Awesome classic Czech food, homade beer and very pleasant service. They deserve 5 stars for sure🙂

    Antonín Radouch Avatar Antonín Radouch
    3.1.2019
  • Sympatické místo s vlastním pivovarem. Pivo je možné zakoupit sebou. Speciálem je pivo 27. Hodně silné, ale velmi zajímavé chuti. Dále 14 ALE.

    Libor Zavadil Avatar Libor Zavadil
    4.8.2019

    Jeden ze tří minipivovarů, které se nacházejí téměř "na pětníku" v historické zástavbě města České Budějovice. Ochutnaná piva kvalitní. čepována v odpovídající teplotě i míře. Jídlo také standardní, vcelku odpovídající ceně. Personál vcelku úslužný a ochotný. Alespoň koncem července 2019. MICHAL STEIN

    Michal Stein Avatar Michal Stein
    31.7.2019

    This restaurant is pretty good in my opinion. They serve tasty food, great beer from their own minibrewery and the service is fast. All for reasonable price.

    Ondřej Skála Avatar Ondřej Skála
    8.12.2018