POLEDNÍ MENU
Středa od 11:00 do 14:30 ( do vyprodání)
SPECIÁLNÍ MENU
Pražma královská na grilované zelenině-celá čerstvá ryba
299,-
Vepřová žebra z Josper grillu- 350 g masitá, vepřová žebra s bůčkem v originální marinádě, grilovaná na dřevěném uhlí, zelný salátek s křenem, hořčice a náš domácí kmínový chléb
239,-
Změna vyhrazena/Nabídka „Menu pro tento den“ se může lišit od menu uvedeného na webu
Co nabízíme
pivovarská restaurace Krajinská 27
Restaurace
kvalita jídla závisí nejen na kvalitě ingrediencí, ale i na osobním přístupu kuchaře
šéfkuchař Petr Šmídek
Pivovar
minipivovar Krajinská 27 nabízí možnost ochutnat 5 různých piv z vlastního pivovaru
Pro firmy
nabídku pro firmy vytvoříme na míru dle požadavků – právě připravujeme nový ceník, který bude přehledně dostupný i na webu
minipivovar
Krajinská 11°
Světlý ležák. Koncentrace extraktu mladiny 11,00-11,99%. Obsah alkoholu min. 4,5% obj.
Krajinská Jantar
11°
Polotmavý ležák. Kromě klasického a karamelového sladu je zde použit i další speciální slad.
Krajinská 12°
Koncentrace extraktu mladiny 12,00-12,99%. Trojité chmelení žateckým chmelem dodává příjemnou, vyšší hořkou chuť.
Krajinská Raketa
IPA
Speciální pivo, vyráběné svrchním kvašením. Koncentrace extraktu mladiny do 14,99%.
Krajinská 27°
Speciální pivo, vyráběné opět svrchním kvašením. Koncentrace extraktu mladiny do 26,99%.
Něco z historie
České Budějovice byly královským městem, které mělo ve středověku právo várečné. To znamenalo, že každý plnoprávný měšťan s patřičným vybavením mohl ve svém domě vařit a šenkovat pivo. Jedním z nich byl také sladovník a hostinský Matěj Stach, který se podle archivních knih stal v roce 1487 vlastníkem budovy v Krajinské 27. Velmi pravděpodobně nebyl prvním, kdo zde pivo vařil, ale to už nikdy nezjistíme. Mnohem důležitější je, že měl mnoho nástupců a tento dům byl se zlatavým mokem spojený dalších 300 let, než jej převzal řezník František Haas. Současný majitel a šéfkuchař restaurace, která nese jméno podle své adresy, Petr Šmídek se k dávné historii vrátil a pivovarnickou tradici oživil.
Dnes tu vaří česká piva podle starých českých receptur a za použití českého ječného sladu, chmelu i kvasnic. Řemeslná výroba a kvalitní suroviny bez chemických přísad dávají nefiltrovaným a nepasterovaným ležákům i speciálům nezaměnitelné aroma i příchuť. Od výroby piva se odvíjí i nabídka jídel v restauraci